Zakładać cukiernię?

Ktoś kiedyś wspomniał, że powinnam otworzyć cukiernię. Być może każda kolejna książka kulinarna, którą dostaję w prezencie to delikatna aluzja? Może to dobry pomysł na biznes? Hm… Tyle tylko, że każdy dobry kucharz/cukiernik nosi raczej większe niż mniejsze rozmiary, a ja lubię swoja aktualną wagę 😛

Podrzucam dziś kilka kolejnych, sprawdzonych przepisów 🙂

dwtc_ciachobiszkoptowotruskawkowe

(Ciasto z truskawkami)

Miękkie, pyszne, owocowe. Idealne do kawy i banalne w przygotowaniu 🙂

dwtc_serniktahini

(Sernik tahini)

Miękki, bardzo słodki i rozpływający się w ustach. Tak słodki, że dokładka grozi hiperglikemią.

dwtc_mazurekmalinowosmietanowy

(Mazurek z malinami i kokosem)

Choć mazurki kojarzą mi się z jedną, wielką słodyczą, to jednak ten zyska zwolenników wśród tych, co nadmiernej słodyczy nie lubią. Miękki, delikatny. Omnomnom.

dwtc_krucheztruskawkami

(Kruche ciasto z truskawkami)

Najlepiej smakuje z gałką lodów waniliowych. Szybko się przygotowuje, całkiem szybko piecze i bardzo szybko znika z blachy.

dwtc_sernikchalwowy

(Sernik chałwowy)

Obłędnie słodki, ale podbija serce wszystkich. Właściwie bez wyjątków. Trochę zajmuje jego przygotowanie, ale bez wątpienia warto poczekać 😉

Polecam. Każdy z tych przepisów!

Martyna

Reklamy

4 Comments Add yours

  1. rokita pisze:

    nie potrzebujesz może przypadkiem jakiegoś pomocnika? 😛

    1. Oczywiście, że się pomocnik przyda! 🙂

  2. haniako pisze:

    Przepyszne zdjęcia, przepisy już lecą do zakladek ❤

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s